الزعيم المدير العام
علم دولتك : الهواية : المهنة : المزاج : الأبراج الصينية : عدد المساهمات : 213 تاريخ التسجيل : 14/02/2010 العمر : 26
| موضوع: خبز الجبن الشيدر مصورة الخطواتتورتة عيدميلاد جوزي بالجالكسي والكريمة والمالتيزرز على طريقة الشيف اسامه الإثنين أبريل 22, 2013 5:32 am | |
| للتزيين :
ماء للدهن جبن شيدر مبشور (أو سمسم)
الطريقة :
1- يُخلط الدقيق مع السمسم و السكر و الخميرة والملح و الزبدة في العجانة 2- يُضاف البيض المخفوق و الجبن الشيدر مع الاستمرار [size=25][b][size=25]السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
زي ما عودتكم كل ما اعمل حاجه اصورها حتى جوزي إتعود وبقى يسألني صورتيها الاول ههههههههههههـ،، انا طبعا ملحقتش اصور الخطوات لأني كنت بعمل محشي في اليوم دافمكنش عندي وقت خالص اصور خطوات ،، بس صورتها وقت التقطيع وقبل ما اغطيها بالكريمه عموما التورته 3 طبقات عملتها كيكة اسفنجيه .. كل طبقة مخبوزة لوحدها .. مقادير الكيك انا بحط بالنظر مش بعرف اعمل بالمقادير ولو عملت مقادير مش بتظبط معايا بس انا اخدت طريقة الكيكة الاسفنجيه من الشيف اسامه السيد وعموما طريقتها في اللينك دا دي كيكة كنت عملاها بالكريمه والجلي نفس المقادير [size=21]تورتة الجلي بالكريمة بالصور من مطبخياتمنى تشرفوني في باقي مواضيعي ،،
|
اقتباس: |
شرح طريقة العمل لكل اللي سألوني // المقادير لكل طبقة في التورته // حطيت 3 بيضات + كوب دقيق الا معلقه حطيته شوكلاته باودر + نص كوب سكر + م ك بيكنج باودر + م ك فانيلا بعد كده اسيبهم يبردو وكل طبقه احطها في طبق التقديم اسقيها الاولى بمربى اناناس مخفف بالماء وحطيت بين كل طبقه وطبقه كريمة دريم ويب الطبقة الاخيرة غلفة التورته بالكامل بالكريمه وسيحت الجالكسي وعملت بيه خطوط وبخلة السنان بدات اعمل خطوط عكسيه عشان تدي المظهر دا زي كده http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...CWqp6VMr8dMf1wوعملت برضو عالجناب بنفس الشكل بس مظبطتش اوي من الجناب وفي الاخر زينتها من فوق بالكريمه والشوكلاته الدوائر اسمها مالتيزرز ودا شكلها انا استخدمت نفس الكيس والكميه |
[/size] في العجن حتى تتداخل كل المكونات[/size][/b] 3- يُضاف الماء تدريجياً مع العجن الجيد حتى نحصل على عجين أملس ناعم 4- يُدهن وعاء بقليل من الزيت و يُوضع به العجين و يُغطى و يُترك لمدة 45 دقيقة حتى يتخمر5- يُشكل العجين حسب الرغبة ، إما شكل دائري مثل الخبز الكيزر أو شكل مستطيل و نقوم بعمل تشكيل فيه باستخدام مقص و قص حوالي 3 سم بطول الخبز على مسافات متباعدة و في الاتجاهين المتقابلين6- يُدهن سطح الخبز بالماء و يُرش بالجبن الشيدر المبشور أو بالسمسم و يُغطى و يُترك في مكان دافئ لمدة نصف ساعة ليختمر مرة أخرى7- يٌخبز الخبز في فرن حرارته 180 درجة مئوية إلى أن ينضج و يحمَر سطحه [/size]
وبالف صحه وعافيه
| |
|